De ideale (remote) werkplek

De werkplek en middelen beschikbaar, bepalen hoe effectief jouw werkdag is.

Remote werken

Remote werken is anno 2020 een veelvoorkomend begrip. Steeds meer medewerkers delen hun werkweek zo in dat ze een gedeelte hiervan op kantoor werken en een gedeelte elders. Maar, waar dien je aan te denken bij het creëren van een veilige werkomgeving?

Binnen Wanbound houden wij er een filosofie op na als je kijkt naar de ideale (remote)werkplek. Zo heeft elke medewerker bij Wanbound:

  • Een werkplek met dubbele monitor op kantoor en de mogelijkheid voor het meenemen van monitoren, stel je werkt een dagje thuis.
  • Een volledig geüpdatet laptop met een veilige VPN verbinding naar kantoor.
  • Een selecte groep applicaties waarmee elke medewerker zijn/haar werkzaamheden kan verrichten, welke beveiligd zijn met MFA.
  • Een telefoonverbinding niet via een fysiek toestel, maar via de laptop in combinatie met een headset.
  • Toegang tot onze en uw klantdocumentatie en tot de beheer omgeving is beschikbaar via een extra beveiligde Cloud-omgeving. Bij ons staat er geen data lokaal: wij zijn ISO 27001 gecertificeerd en nemen beveiliging zeer serieus.

Wil je jouw medewerkers voorzien van betrouwbare apparatuur die goed functioneert? Dan is de keuze voor de juiste hardware essentieel. Denk hierbij aan een snelle, lichte laptop, een draadloos toetsenbord & muis setje en een noise cancelling headset.

Maar buiten de fysieke ‘werkset’ dien je ook te denken aan zaken zoals beveiliging, bereikbaarheid en de communicatie. Hoe is dat bij jullie geregeld?

Beveiliging

Wij ondersteunen, controleren en beheren jouw omgeving

Hebben de remote werkplekken een veilige verbinding (VPN) met het kantoornetwerk?

Is Multi-Factor-Authentication (MFA) ingesteld om zo de toegang van applicaties te beveiligen?

Is de apparatuur up-to-date met de laatste beveiligings- en besturingsupdates?

Is de apparatuur up-to-date met antivirus/malware beveiliging?

i

Zijn er procedures omtrent het openen, verwerken en opslaan van bestanden gemaakt?

Samenwerken

Wij raden iedere ondernemer aan Microsoft Teams te gebruiken voor de dagelijkse communicatie op kantoor. Microsoft Teams is hét platform waar samenwerken centraal staat en waarop alle communicatie samenkomt.

Teams biedt de functionaliteit om 24/7, vanaf elk apparaat, waar je ook bent, te kunnen werken.

Een chatbericht naar een collega, het delen en real-time samenwerken aan een bestand, een videovergadering met alle collega’s van jouw afdeling, dit alles en nog meer in één complete applicatie.

Ben je in bezit van een Office 365 licentie dan heb je Microsoft Teams automatisch tot je beschikking en kan je dus aan de slag.

Nog geen Office 365 maar wil je dit wel?

Wij bieden licenties inclusief beheer en helpen je graag met het verkennen van de applicaties!

Hoe kan ik snel beginnen met Microsoft Teams?

Neem contact op met onze Servicedesk Professionals via 088-771 0001 en zij helpen je om aan de slag te gaan. Ze controleren/installeren o.a. de juiste Office 365 licentie en de Teams applicatie installeren ze op jouw apparaat.

In de tussentijd kan jij aan de slag met een Microsoft Teams demo, zodat je na installatie gelijk aan de slag kan!

Zijn mijn bestanden veilig als ik ze via Teams verspreid?

Zeker zijn deze veilig! Microsoft Teams heeft uiteraard dezelfde beveiliging en data bescherming als andere Microsoft services. De gehele service heeft een twee factor authenticatie, een enkele sign-on door middel van Active Directory en je data is altijd versleuteld.

Hoe kan ik het beste online vergaderen en samenwerken?

Met Teams is online vergaderen erg eenvoudig. Via de applicatie kan worden ingebeld met collega’s door middel van een camera en headset. Deze zijn echter optioneel, want zonder headset en camera kan je ook aan de slag!

Ieder bestand dat je deelt binnen Teams wordt opgeslagen in de Teams OneDrive en een lokale SharePoint omgeving. Daarmee heeft iedereen dus toegang tot de laatste versie van elk bestand en kan er zelfs samen, tegelijkertijd aan een bestand gewerkt worden.

Telefonisch bereikbaar

Het is ontzettend belangrijk om telefonisch bereikbaar te zijn voor collega’s, klanten en leveranciers.

Deze bereikbaarheid kan lopen via een fysiek toestel (denk aan een desktop telefoon of mobiele telefoon), maar ook heel goed via een applicatie draaiende op je laptop / computer. Met deze applicatie wordt verbinding gemaakt met de telefooncentrale van je provider en bel je naar buiten met je headset. Het telefoonnummer van de organisatie zal bij de ontvanger in beeld verschijnen.

Door het bellen via een applicatie in plaats van via een fysiek toestel wordt remote werken nog toegankelijker!

Hoe ben ik het beste telefonisch bereikbaar als ik remote aan het werk ben?

Door op SIM niveau je mobiele telefoon te integreren met de centrale maakt het niet meer uit waar je bent. Altijd bereikbaar op en bellen met jouw kantoor nummer. Volledige controle van je instellingen via een smartphone app.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op met ons via 088-771 0002 of via sales@wanbound.com

Meer weten?

Is je interesse gewekt en ben je benieuwd naar de mogelijkheden in jouw organisatie? Neem contact met ons op via 088-771 0002 of laat een bericht achter op sales@wanbound.com met daarin jouw contactgegevens. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Hoe krijg je gegarandeerd betere resultaten uit je IT?

 

Leer van onze unieke kijk op IT investeringen en resultaten.
Bel 088 771 0002 of mail sales@wanbound.com voor een vrijblijvend gesprek. Of gebruik het formulier en we bellen of mailen je zo snel mogelijk terug.

Telefoon

Sales nummer
088 771 0002

Algemeen nummer
088 771 0000

Support nummer
088 771 0001

E-mail

Sales e-mail
sales@wanbound.com

Info e-mail
info@wanbound.com

Support e-mail
support@wanbound.com

Over ons

Wij zijn IT-ers in hart en ziel. Fanatiek en gedreven om onze klanten de hoogste kwaliteit en de beste service te leveren. Wij lopen voorop met de laatste ontwikkelingen en technieken. We denken mee over strategie en beleid. De nieuwe ICT in optima forma!