Werkplek van de toekomst

Alle applicaties die benodigd zijn, in één virtuele omgeving, benaderbaar voor alle medewerkers vanaf elke plek ter wereld met elk apparaat! We hebben het hier dan over een Virtual Desktop Infrastructure (VDI). Maar wat is dit nu eigenlijk?

Klantreferentie Keukenspectrum

Benieuwd hoe VDI in praktijk tot oplossingen leidt? Lees dan de referentiecase van Keukenspectrum Groep. Hierin vertelt een van onze klanten, Marcel Sala, wat Wanbound voor hen heeft betekend. Wij zijn erg trots op deze samenwerking.

Virtual Desktop: de mogelijkheden

Virtual Desktop is een slimme oplossing voor werkplekken, waarbij er keuze is tussen twee types.

VDI – voor normale applicaties, waarbij niet al te veel grafische kracht nodig is.

GPU VDI – voor de zwaardere werkzaamheden, waar veel grafische kracht bij komt kijken. Met deze versie van de Virtual Desktop heeft het apparaat van de medewerker géén grafische kracht nodig. Alle grafische kracht zit namelijk in de virtuele omgeving van de organisatie.

de GPU VDI (Graphics Processing Unit Virtual Desktop Infrastructure) is uitermate geschikt voor gebruikers die met grafische applicaties werken als AutoCad, Revit en SolidEdge. Gebaseerd op de nieuwste performance hard- en software van VMware, Nvidia (Tesla T4) en HPE, is het een zeer uitgedachte en geavanceerde oplossing.

Grafische Virtual Desktop: voor wie is het?

Meer blogs

Werkplek van de toekomst

Microsoft Teams

De ideale (remote) werkplek

Coronavirus Update – Blijf hier op de hoogte

Type gebruiker

Workflow uitdagingen

Veel­gebruikte applicaties

CAD Designer
 • Samen­werken aan bestanden
 • Werken op locatie
 • Tijdsdruk
Autodesk 3ds, AutoCAD, Siemens, Revit, Solidworks, Fusion 360, Inventor, Rhino, Solid Edge
Design Engineer
 • Product performance en betrouw­baarheid
 • Complexe simulaties
 • Geografische gescheiden teams
Solidworks, Siemens, Unreal Engine, Autodesk, AutoCAD, Inventor
Grafische Pro
 • Traag renderen
 • Steeds grotere bestanden
 • Behoefte aan 3D / VR
Adobe Premiere Pro, Adobe After Effects, Maya, Pixar, Autodesk
Architect
 • Werken aan grote bestanden
 • Behoefte aan 3D / VR
 • Tijdsdruk
Revid, Sketchup, Autodesk, AutoCAD, Cinema 4D

Virtueel werken: waarom het werkt.

Applicaties worden steeds zwaarder, een probleem dat tijdig wordt opgelost met een GPU-component. Bij Wanbound merkten we dat de huidige werkplek voor grafische applicaties zoals AutoCad, Revit en SolidEdge niet optimaal benut kan worden. De hoge kosten, security risico’s en beheerlast vormen vaak belemmerende factoren.

Daarom staan werkstations momenteel nog regelmatig on prem, met als gevolg dat er niet flexibel kan worden (samen)gewerkt. De product performance is niet optimaal, renderen gaat traag en dit veroorzaakt tijdsdruk; met als vervolg dat deze GPU-workloads zich naar de cloud gaan bewegen.

GPU VDI maakt het bedrijven mogelijk om efficiënt, veilig en zelfs financieel voordeliger vanuit de cloud te werken. Een innovatieve oplossing die een ultieme rol kan spelen in de digitale strategie van de klant.

Veilig

Bestanden worden in de cloud op een centrale plek opgeslagen waardoor werkstations niet meegesleept hoeven te worden.

Bij diefstal of verlies van je apparaat, gaan er geen bestanden verloren, want deze kan je eenvoudig en snel ophalen uit de online omgeving.

Efficiënt

Een werkplek in de cloud versnelt grafische werkzaamheden en kan vanaf elke plek en op elk tijdstip gebruikt worden.

Meerdere personen kunnen tegelijkertijd aan dezelfde bestanden werken, incl. mogelijkheid van 3D of VR gebruik.

Super snel

Investeren in hardware levert niet voldoende financieel rendement op. Werken in de cloud is altijd voordeliger.

GPU VDI biedt een vaste prijs per medewerker per maand. Zodat je weet waar je aan toe bent.

Samenwerking Wanbound – Uniserver

Voor het bieden van de Virtuele Desktop omgeving werkt Wanbound samen met Uniserver. Uniserver is een Nederlandse cloud distributeur met jarenlange ervaring in de IT-branche. Samen bieden wij de oplossing om flexibel te werken; waar, wanneer en hoe je dit zelf wilt.

Wat is VDI en GPU VDI?

VDI staat voor Virtual Desktop Infrastructure. In gewoon Nederlands betekend dit, dat je toegang krijgt tot een virtuele omgeving van jouw organisatie waarin alle applicaties en functionaliteiten zitten die normaliter op je werkstation/laptop zouden staan.

GPU VDI staat voor Graphics Processing Unit Virtual Desktop Infrastructure. Het biedt hetzelfde als de VDI oplossing, alleen dan net een stapje meer met extra power voor voor de zwaardere applicaties. Denk hierbij aan AutoCAD, Designing software (o.a. Adobe), Autodesk, etc. 

Werkt de VDI omgeving ook met (zware) grafische programma's?

Jazeker! Je hebt eigenlijk 2 varianten: een VDI omgeving (voor standaard gebruik van applicaties) of een GPU VDI omgeving (voor gebruik van zwaardere grafische applicaties). Dit is zelfs te splitsen in je organisatie, mocht je maar een paar medewerkers hebben die grafisch werk verrichten.

Wat zijn de voordelen van (GPU) VDI?
 • Veilig, ongeacht waar je inlogd
 • Onwijs snel
 • Financieel voordelig, omdat de organisatie niet hoeft te investeren in dure werkstations/laptops met veel specs
Kan ik deze oplossing een keer in het echt zien?

Dat kan! Wij bieden kostenloze demo’s of POC aan voor klanten voor wie dit relevant is, want wij zijn van mening dat je de oplossing eerst moet zien, alvorens je ermee aan de slag gaat. Uiteindelijk is het doel dat er sneller, veiliger en flexibeler kan worden gewerkt met grafische workloads.

Meer weten? Wij zitten klaar.

Is je interesse gewekt en ben je benieuwd naar de mogelijkheden in jouw organisatie? Neem contact met ons op via 088-771 0002 of laat een bericht achter op sales@wanbound.com met daarin jouw contactgegevens. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.