Abonnement bij een Managed Services Provider: 5 voordelen

Een Managed Services Provider (MSP) regelt het dagelijkse reilen en zeilen van je IT-infrastructuur. Je kunt het beheren van essentiële, niet-strategische functies dus gerust overlaten aan een MSP. Steeds meer mkb-bedrijven kiezer hiervoor. Benieuwd waarom zij dit doen? We zetten 5 voordelen voor je op een rij.

1. Focus op strategische IT-initiatieven

Dagelijkse IT-beslommeringen kosten tijd. Véél tijd. Als je zulke zaken uitbesteedt, heb je ruimte om je te focussen op andere zaken, zoals IT-initiatieven die efficiëntieverhogend werken en winst genereren. Wees dus innovatief: lanceer een app, bouw een nieuwe website of introduceer een ander origineel concept!

2. De nieuwste technologie binnen handbereik

Aan de nieuwste technologie hangt doorgaans een prijskaartje waar het gemiddelde mkb-bedrijf ‘u’ tegen zegt. Een MSP beschikt echter over de middelen om hierin te investeren. Heb je een abonnement, dan kun je volop gebruikmaken van de meest recente oplossingen en tools.

3. Slim omgaan met je IT-budget

Werk je met een MSP, dan neem je een abonnement op de infrastructuur. Je bent hier niet langer de eigenaar van. Dit betekent dat kapitaaluitgaven worden omgezet in operationele kosten. De TCO gaat drastisch omlaag, omdat je gemakkelijk kunt op- en afschalen. Bovendien is onderhoud meestal inbegrepen. Daarnaast is het uiteindelijk goedkoper om het beheer uit te besteden aan professionals, aangezien eigen krachten in de regel duurder zijn.

4. Doorwinterde experts: altijd beschikbaar

IT-medewerkers met de juiste technische vaardigheden zijn schaars en duur. Veel mkb-bedrijven vinden het dan ook lastig om zulke specialisten te vinden. Goed nieuws: een betrouwbare MSP heeft hooggespecialiseerde technische experts in huis. Deze kun je altijd inschakelen wanneer je hulp nodig hebt.

Gratis Whitepaper
Je bedrijfsprestaties en productiviteit een boost geven? Download de whitepaper

Het kan door te automatiseren. Ter inspiratie hebben we 10 praktische ideeën voor je verzameld. 

5. Op de hoogte, bij de tijd

De technologische ontwikkelingen gaan razendsnel. Nieuwe tablet- en smartphoneversies zijn nog te behappen, maar het selecteren van technologieën die écht bij je passen is een uitdaging. Een goede MSP brengt hierover advies uit en neemt je zaken als updates en upgrades uit handen. Zo ben je ervan verzekerd dat gebruikers altijd up-to-date zijn!

Meer weten?

Wil je meer weten over de voordelen van een Managed Services Provider voor jouw organisatie? Bel ons voor een vrijblijvend gesprek op 088-771 0002.