Beheer alle apparaten van je organisatie veilig via de cloud met Microsoft Intune

Microsoft Intune is een cloud-gebaseerde dienst van Microsoft, speciaal ontworpen voor het beheren en beschermen van mobiele apparaten, zoals smartphones, tablets, laptops en apps die op deze apparaten worden gebruikt. Microsoft Intune biedt daarnaast ook handige beheerfuncties voor desktopcomputers.

Vooral met hybride werken en externe inhuur hebben steeds meer verschillende apparaten toegang tot je organisatie. Het moet mogelijk zijn op verschillende locaties samen te werken. Dit vraagt extra maatregelen rondom beheer en veiligheid, want je wil niet ieder apparaat volledige toegang geven tot al je bedrijfsinformatie. Microsoft Intune helpt hiermee. De IT-manager heeft in een oogopslag zicht op alle apparaten en kan beheer op groepsniveau toepassen. Dit scheelt veel tijd.

Met Microsoft Intune kun je verschillende taken uitvoeren, waaronder:

Apparaat beheer
Beheer mobiele apparaten en desktops door het instellen van beleidsregels en beperkingen die bepalen welke apps en instellingen beschikbaar zijn op deze apparaten. Microsoft Intune ondersteunt Android, Ios, macOS- en Windowsclientapparaten.

App-beheer
Beheer apps die op apparaten worden gebruikt, inclusief het implementeren van apps, het configureren van app-instellingen, het beheren van app-updates en het verwijderen van apps.

Beveiliging
Stel apparaat- en app-beveiligingsmaatregelen in, zoals wachtwoordbeleid, versleuteling en wis gegevens op afstand. Het is mogelijk onderscheid te maken tussen apparaten op beheerde en op onbeheerde apparaten.

Compliance
Controleer de naleving van bedrijfs- en sectorvoorschriften en corrigeer afwijkingen.

Rapportage en analyse
Genereer rapporten en voer analyses uit om inzicht te krijgen in apparaat- en app-gebruik en prestaties.

Wil je aan de slag met Microsoft Intune? Wanbound helpt je hier graag mee. Neem contact op voor meer informatie.