Blijf up-to-date met een virtual CIO (vCIO)

De CIO ken je. Deze opereert op directieniveau en is verantwoordelijk voor het ICT-gerelateerde reilen en zeilen binnen een organisatie. Voor mkb’ers loont een fulltime CIO echter lang niet altijd. Vaak doen zij er verstandiger aan om operationele taken aan een managed IT service provider (MSP) uit te besteden. Sommige MSP’s bieden in dit kader een virtual CIO (vCIO): een persoonlijke langetermijnstrateeg op het gebied van IT. Klinkt goed, maar wat doet zo’n vCIO nu precies voor je?

Rendement op IT-investeringen

Een vCIO kost beduidend minder dan een fulltime CIO én bespaart je veel indirecte uitgaven. Zo kunnen je medewerkers gewoon doorgaan met hun dagelijkse werk. Zij hoeven geen tijd vrij te maken om na te denken over strategische, tactische en operationele IT-vraagstukken. Een goede MSP geeft je daarnaast toegang tot een team van IT-experts, die jouw IT-systemen begrijpen en kennen.

IT en planning: blik vooruit, boek vooruitgang

De vCIO neemt proceseffectiviteit en -kosten onder de loep, implementeert technologie en ontwikkelt een overkoepelende IT-strategie. Zo doorgrondt hij jouw bedrijfsprocessen en verbetert hij deze continu. Hij overziet de IT-infrastructuur, begrijpt de noodzaak van applicaties en optimaliseert hard- en software om de beste resultaten te behalen.

Technologie van (over)morgen

IT slaapt geen moment. Innovaties vinden continu plaats en cybercriminelen zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week actief. Een vCIO houdt de marktontwikkelingen nauwlettend voor je in de gaten. Hij speurt het internet af om up-to-date te blijven, werkt met vele organisaties en ondernemers en bewaakt de operationele IT.

Proactieve IT-ondersteuning: zichtbaarheid, inzicht, overzicht

IT-processen verbeteren: daar pluk je áltijd de vruchten van. Technologie is namelijk continu in ontwikkeling. Werken je huidige oplossingen ook nog over 1 jaar? Of over 5 jaar? Wil je effectief analyseren en plannen, houd dan de volgende vuistregel aan: zichtbaarheid = inzicht = overzicht. De vCIO regelt zulke zaken voor je met maandelijkse rapportages en IT-gezondheidsdashboards. De combinatie van constant overzicht en proactieve IT-ondersteuning zorgt ervoor dat hij je bedrijfsdoelen en technologie bewaakt.

Is je interesse gewekt?

Lees dan vooral ook de volgende post: Wat is een Virtual CIO en waarom heb je er een nodig.