De ideale (remote) werkplek

Of de werkzaamheden binnen jouw organisatie nu op kantoor worden uitgevoerd, of bij een medewerker thuis, een goede werkplek is in beide gevallen ontzettend belangrijk. Er gaat heel veel productiviteit verloren wanneer medewerkers worden tegengehouden in hun werkzaamheden door de techniek waarmee ze werken.

Stel je eens voor dat je jouw werk dient te doen op een oude laptop waarbij elke handeling minimaal 5 minuten in beslag neemt; of dat je het ontvangen Excelbestand van een klant niet kunt openen, omdat jouw Excel applicatie verouderd is…. Hoe zorg je dan dat je zo effectief mogelijk je werkdag doorkomt?

Binnen Wanbound houden wij er een filosofie op na als je kijkt naar de ideale (remote)werkplek. Zo heeft elke medewerker bij Wanbound:

  • Een werkplek met dubbele monitor op kantoor en de mogelijkheid voor het meenemen van monitoren, stel je werkt een dagje thuis.
    Een volledig geüpdatet laptop met een veilige VPN verbinding naar kantoor.
  • Een selecte groep applicaties waarmee elke medewerker zijn/haar werkzaamheden kan verrichten, beveiligd met MFA.
    Een telefoonverbinding niet via een fysiek toestel, maar via de laptop in combinatie met een headset.
  • Toegang tot onze- en onze klanten hun documentatie en de beheer omgeving is beschikbaar via een extra beveiligde Cloud-omgeving. Bij ons staat er geen data lokaal: wij zijn ISO 27001 gecertificeerd en nemen beveiliging zeer serieus.

De werkplek is zowel op kantoor als elders in te zetten, waarbij Microsoft Teams zorgt dat de communicatie tussen collega’s goed verloopt.

Hoe werkt dit in de praktijk?

Een werkdag bij Wanbound begint met een goeie kop koffie/thee en een praatje met collega’s, waarna we allemaal op de comfortabele stoel achter ons eigen bureau rollen. De bureaus bij Wanbound zijn uitgerust met een dubbele monitor, een laptop en headset en omdat wij werken volgens het ‘clean desk’ principe, hebben wij niets anders op onze bureaus en oogt onze werkruimte rustig en overzichtelijk. De enkele kabels die wij nodig hebben om onze werkzaamheden te kunnen doen zijn netjes weggewerkt en, buiten de stroomkabel, niet zichtbaar.

De reden dat wij hebben gekozen om een standaard werkplek in te richten met een laptop en niet met een PC is in de basis omdat een laptop makkelijk mee te nemen is naar een plek anders dan kantoor. Als IT dienstverlener werken wij veel op kantoor, maar ook thuis en bij onze klanten. Bezoeken wij evenementen en beurzen en gaan wij op bezoek bij leveranciers.

Wanbound wil niet dat haar medewerkers op prive apparatuur werken, waar dit niet te controleren en beheren valt. De laptops van Wanbound zijn licht in gewicht, snel en krachtig. Ze beschikken allemaal over een veilige verbinding naar kantoor en de juiste applicaties om hun werkzaamheden uit te voeren. De laptops zijn allemaal voorzien van de laatste beveiligings- en besturingsupdates en de geselecteerde lijst aan applicaties zijn beveiligd met MFA (Meerfactorauthenticatie). 

De laptop gaat aan, waarbij prominent één app automatisch op de voorgrond opstart: Microsoft Teams.

Teams biedt de functionaliteit om 24/7, vanaf elk apparaat, waar je ook bent, te kunnen werken. Gedurende de dag gebruiken wij alle functionaliteiten van Microsoft Teams om te communiceren met collega’s:

  • Wij zijn gek op chatten en doen dit zowel 1-op-1 als in groepsverband.
  • We delen bestanden in onze eigen beveiligde Teams omgeving zodat we er gezamenlijk aan kunnen werken.
  • En zijn we even helemaal klaar met al dat typen over en weer, dan (video)bellen we, waarbij we schermen kunnen delen indien er visuele ondersteuning benodigd is.

(Video)bellen doen wij allemaal met onze noise-cancelling headsets, welke verbonden zijn aan onze laptop en niet aan een fysiek toestel. ‘s ochtends loggen we in met een applicatie op het bureaublad en kunnen we hierna uitbellen en gebeld worden. Per afdeling is er een aparte queue waarop telefoon binnenkomt en onderling kunnen we gesprekken overdragen of deelnemen.

Aan het eind van onze werkdag loggen we onszelf uit, pakken wij onze laptop en headset mee en gaan we op huis aan. 
Kortom: Jouw gehele werkplek in één laptoptas!

Meer weten?

Is je interesse gewekt en ben je benieuwd naar de mogelijkheden van een ideale (remote) werkplek setup voor jouw organisatie? Neem contact met ons op via 088-771 0002 of laat een berichtje achter op sales@wanbound.com met daarin jouw contactgegevens. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.