Efficiënter werken in de cloud: klaar voor de volgende stap?

Clouddiensten zijn tegenwoordig zo ingeburgerd geraakt dat mensen vaak niet eens beseffen dat ze in de cloud werken. Sla je bijvoorbeeld bestanden op in OneDrive of gebruik je een online e-mailservice als Exchange Online? Dan profiteer je reeds van de voordelen die de cloud te bieden heeft.

Wil je echter volop gebruikmaken van de mogelijkheden, dan is het raadzaam om eens kritisch te kijken naar je efficiëntiegehalte. Veel MKB-bedrijven kunnen op dit gebied namelijk een flinke optimalisatieslag gebruiken, omdat zij de cloud voornamelijk gebruiken voor individuele apps en diensten. Wist je dat je de cloud ook kunt inzetten als verbindend platform om meer te realiseren, sneller te groeien en je te concentreren op zaken waarin je uitblinkt? Dit komt doordat je innovatiever en flexibeler opereert dan grote organisaties, terwijl je de beschikking hebt over enterprisetechnologie.

Wil je graag weten welk cloudplatform geschikt is voor jou? Start dan met het bepalen van de doelstellingen en uitdagingen binnen je organisatie. In deze blog geven we je enkele voorbeelden!

Organisatieprocessen stroomlijnen

Door werkstromen te vereenvoudigen vergroot je de bedrijfsefficiëntie. Stap bijvoorbeeld over op het automatisch scannen en herkennen van inkoopfacturen of digitaliseer goedkeuringsprocessen. Een cloudplatform stelt je in staat om diverse handmatige taken te automatiseren.

Intensiever klantcontact, meer informatie

Als je alle klant- en leadgegevens – zoals informatie over aankopen, supportactiviteiten en marketinginspanningen – in één centraal CRM-systeem verzamelt, kun je alle activiteiten van een klant met elkaar verbinden. Daardoor krijg je een totaalbeeld, dat je in staat stelt om een uitstekende service te bieden.

Data slim gebruiken

Tegenwoordig profiteren niet alleen grote bedrijven van big data. Een cloudplatform kan een verbindende factor zijn tussen diverse databronnen. Je kunt bijvoorbeeld administratie- en CRM-systemen ontsluiten om de gecombineerde data vervolgens te visualiseren met behulp van PowerBI. Aan de hand van deze nieuwe informatie kun je analyses maken om inzichten te verkrijgen die je een flinke voorsprong geven op de concurrentie.

Locatie-onafhankelijk en veilig samenwerken

Middels clouddiensten kunnen mensen locatie-onafhankelijk samenwerken op ieder apparaat. Laat je medewerkers kennismaken met vernuftige hulpmiddelen, zoals gedeelde beeldschermen, videogesprekken en digitale whiteboards. Als je met teamsites werkt, kunnen ze documenten op een eenvoudige manier delen. Verbind mobiele devices met cloudgebaseerde beheerdiensten om apps en diensten te leveren, de productiviteit voor je personeel te maximaliseren en je data goed te beschermen. Zo weet je zeker dat je organisatie geen risico loopt!

Vereenvoudigen van IT

Draaien je toepassingen op verschillende servers of werk je nog met lokale fysieke servers? Maak dan de overstap op een zakelijke cloud om aanzienlijk minder tijd in IT-beheer te hoeven steken!