Even voorstellen, Michel

Heb jij Michel al eens ontmoet? Langs of binnen de lijnen van voetbalvereniging Sportlust ‘46, in de sportzaal van Boy Voorwerk, bedekt met modder bij een Mudrun of misschien juist wel netjes in pak bij een netwerkbijeenkomst van OnderNamen. Je herkent hem zo. Grote glimlach, positieve energie en, van een afstand lijkt hij nog best op een jongere Phil Collins. Al weten we uit ervaring dat zingen niet zijn grootste talent is.

Vijf jaar geleden startte Michel als Virtual Chief Information Officer (CIO) bij Wanbound en inmiddels is hij hier Operationeel Directeur. Een functie waar hij veel plezier aan beleeft en die hem op het lijf is geschreven. Zijn goede people skills, ervaring met projectmanagement en kennis van IT, zorgen ervoor dat hij de juiste functie bekleedt.

Al vijf jaar bij dezelfde organisatie, dan heb je het zeker naar je zin bij Wanbound? “Jazeker, 
Wanbound is een geweldige, gezellige en professionele IT-organisatie waar groei centraal staat. Als organisatie maken we continue stappen, de markt biedt continu nieuwe kansen en uitdagingen en intern is er veel ruimte om je als persoon te ontwikkelen.” 

Externe ontwikkeling

De markt ontwikkelt zich in rap tempo. Wanbound ontwikkelt mee. “Waar Wanbound vroeger inzette op hardware, hebben we een verschuiving gezien naar software & service. En nu zien we een omslagpunt ontstaan naar adoptie. Ondernemingen willen wel meegaan met de ontwikkelingen op IT-gebied, maar intrinsieke adoptie, de juiste middelen identificeren en daarbij een gepast beleid ontwikkelen, is vaak nog een stap te ver. Wij kunnen daarbij helpen.”

Interne ontwikkeling

“Binnen Wanbound vinden we groei, motivatie en binding belangrijk. Om kennis intern op peil te houden en uit te breiden, werken we samen met vaste partners. Zo hebben we recent een strategisch partnership gesloten met OptiSec voor kennisoptimalisatie op het gebied van cyber security. Zo bieden we een gezond groeiperspectief aan onze mensen waardoor het werk uitdagend, leuk en vernieuwend blijft.” 

Als voorbeeld van interne motivatie geeft Michel aan dat iedereen sterkt wordt aangespoord om intern ideeën te blijven uitwisselen. “Zo benutten we ieders krachten, leert iedereen van elkaar en blijft iedereen gemotiveerd om een verschil te maken in de organisatie. En omdat Wanbound een ‘platte’ organisatie is, is er ook geen drempel om even bij de directeur binnen te lopen en goede ideeën te delen.” Een andere motivatie is het beschikken over de juiste middelen. Wanbound geeft de medewerkers de juiste tools en middelen om ook thuis makkelijk en effectief aan de slag te kunnen. 

Familiegevoel 

Daarnaast doen we veel om onze mensen verbonden en ontspannen te houden. We sporten samen tijdens werkuren, hebben verschillende spelelementen op kantoor, zoals tafeltennis, een race-simulator en er is een game-room in de maak. Na werktijd houden we af en toe ook een game-avond. En uiteraard maken we ruimte voor serieuzere gesprekken over de toekomst. We proberen er een echte familie te maken.”

Waarom zal Wanbound groeien in de toekomst? Dit vroegen we aan Michel. Zijn antwoord: “Wanbound is een professionele IT-organisatie met veel ambitie, positieve energie en persoonlijkheid dat zich blijft ontwikkelen en top of the game blijft. Doordat we werken met standaardisatie van best practices kunnen we voor al onze klanten het beste van het beste aanbieden en groeien wij met onze klanten mee en vice versa. En omdat we nu ook veel meer lokaal focussen kunnen we die persoonlijke aanpak blijven hanteren.”

Wil je meer weten over Wanbound? Maak dan een afspraak en ontmoet Michel eens in levenden lijve. 

Een afspraak maken