Hoe bescherm je bedrijfsdata?

Dataverlies en downtime: geen enkele organisatie wil ermee te maken krijgen. Als je bepaalde maatregelen treft, kun je voorkomen dat een ramp van buitenaf leidt tot een intern bedrijfsdrama. In deze blog vertellen we je meer over mogelijke back-upmethodes en herstelopties.

Back-upmethodes: maak de juiste keuze

Dagelijks een back-up maken van je bedrijfsdata door deze te kopiëren naar een disk of tape die je aan het eind van de dag mee naar huis neemt: het klinkt behoorlijk veilig en goedkoop. Het nadeel van deze methode is echter dat back-up en herstel zeer veel tijd in beslag nemen. Overstappen op de cloud dan maar? Ook hiermee los je het probleem niet op. Je gegevens staan weliswaar opgeslagen in een externe beveiligde omgeving, maar in het geval van een ramp moet je ze wél ophalen uit de cloud. Dat proces kan – afhankelijk van de internetsnelheid – best even duren.

Zoek je een effectievere back-upmethode? Kies dan voor de hybride cloud. Daarmee zijn bedrijfsdata binnen én buiten de kantoormuren veilig. Intern maak je een actuele back-up op een apparaat. Deze wordt automatisch naar een externe locatie gekopieerd. Als het apparaat kapotgaat, zet je simpelweg de server aan in de cloud. Binnen een kwartier heb je alles weer draaiende. Kort gezegd: een hybride cloud beschermt je tegen de meeste rampscenario’s.

Gratis Whitepaper
Waarom alléén back-up niet genoeg is.
We bespreken het belang van businesscontinuïteit in plaats van alleen maar back-up. Download de whitepaper

E-mailadres
DOWNLOAD

Dataherstel: hoe lang mag het duren?

Heb je een ramp niet kunnen voorkomen, dan is het essentieel om aan schadebeperking te doen. Snelheid is geboden, want downtime kost handenvol geld. Wat zijn de opties?

  • Lokale back-up
    Als je apparatuur nog bruikbaar is, kun je bedrijfsdata relatief snel herstellen vanaf een disk of tape. Werkt de apparatuur niet meer, dan krijg je te maken met extra kosten en tijdverlies.
  • Cloud-back-up
    Heb je alleen een back-up in de cloud gemaakt? Download dan al je bestanden en configuraties en zet deze terug via een internetverbinding. Ook in dit geval moet je rekening houden met extra kosten en vertraging.
  • Herstel in de cloud
    Wie hybride werkt, hoeft geen data te downloaden. Je zet de cloud eenvoudigweg aan om het dataherstel te starten. Binnen enkele minuten kunnen alle werknemers weer aan het werk gaan alsof er nooit iets is voorgevallen!