IT-beheer uitbesteden? 5 goede redenen

Tijd en geld: welk mkb-bedrijf heeft er géén tekort aan? In veel gevallen is de oplossing simpel: besteed je IT-beheer uit aan een Managed Services Provider op abonnementsbasis. Benieuwd of dit ook geldt voor jouw organisatie? In deze blog geven we 5 redenen waarom een Managed Services Provider je heel veel voordeel oplevert.

1. Cashflow: in control

Middels Managed Services kun je investeringen in IT-apparatuur, software en IT-diensten aanzienlijk verlagen. Hierbij zet je kapitaalinvesteringen namelijk om naar maandelijkse operationele kosten. Wil je bijvoorbeeld nieuwe laptops aanschaffen voor al je medewerkers, dan kun je deze afnemen als een Managed Service. Het nieuwste besturingssysteem, de laatste hardware, onderhoud én garantie zijn daarbij inbegrepen. Een stuk kostenefficiënter!

2. Downtime en slechte performance: verleden tijd

Een traag netwerk, niet-beschikbare applicaties of algehele downtime: een Managed Services Provider kan zulke problemen voorkomen. Met behulp van specifieke beheertools en een gespecialiseerd team houdt een goede IT-partij jouw omgeving continu in de gaten om ervoor te zorgen dat je netwerk en applicaties ‘in de lucht’ blijven.

3. Meer ruimte voor kernactiviteiten

Gebruikers helpen, de infrastructuur draaiende houden en dagelijkse IT-brandjes blussen: je IT-medewerkers hebben er een forse taak aan. Om maar niet te spreken van het werk dat gepaard gaat met het voldoen aan wet- en regelgeving. Als je het arbeidsintensieve IT-werk uitbesteedt, heeft je personeel veel meer tijd om zich bezig te houden met kernactiviteiten. Het resultaat: méér innovatieve initiatieven. Daarmee wordt het makkelijker om je huidige klanten te bedienen én om nieuwe markten aan te boren.

4. Technische expertise: tot je beschikking

Veel technische problemen vergen specifieke kennis die je niet in huis hebt. De technische experts die bij een Managed Services provider werken, beschikken wél over de benodigde ervaring en expertise. Zij hebben zich bijvoorbeeld uitsluitend toegelegd op security of netwerkbeheer. Wat dat betekent? Als de technische nood het hoogst is, is de redding nabij.

5. De laatste technologieën: altijd up-to-date

Natuurlijk gebruik je graag de meest recente technologieën. Het gemiddelde mkb-bedrijf schaft echter pas een nieuwe oplossing aan wanneer de oude het begeeft. Een Managed Services Provider, daarentegen, investeert continu in zulke zaken. Bij een samenwerking profiteer jij dus van de nieuwste netwerktools, software en hardware. Dat zorgt geheid voor een productiviteitsboost binnen jouw bedrijf!