Kenniswerkers in de organisatie: 3 productiviteitstips

De komst van automatisering heeft kenniswerkers onmisbaar gemaakt. Het belang van repetitief werk neemt af, terwijl er steeds meer op kennis gebaseerde functies opkomen die computers niet kunnen overnemen. Niet alle bedrijven zijn er echter klaar voor om met kenniswerkers te werken. Hoe zit dit bij jouw organisatie?

Productiviteitsboost door digitale transformatie

De werkzaamheden van kenniswerkers zijn zeer gevarieerd. Veel bedrijven vinden het daarom lastig om voor een optimaal productiviteitsgehalte te zorgen. De oplossing? Digitale transformatie. Als je een intuïtief ontworpen digitale omgeving creëert, zal je de productiviteit zien stijgen. We geven je 3 tips om hier concreet mee aan de slag te gaan.

  • Productief werken met efficiënt zoekgereedschap

    Kenniswerkers kunnen niet werken zonder informatie. Als zij geen digitale zoekfunctie tot hun beschikking hebben, zijn ze al gauw één dag in de week kwijt aan het zoeken naar collega’s die hen ergens bij kunnen helpen of aan het vinden van de juiste gegevens. Bewaar informatie dus niet alleen in stoffige archiefkasten of op een ouderwetse fileserver, waardoor kenniswerkers iedereen binnen het bedrijf moeten bellen om ergens achter te komen. Stel slim zoekgereedschap beschikbaar om een efficiënte werkwijze mogelijk te maken.

  • Eenvoudig samenwerken: communicatie anno 2017

    Communicatie is cruciaal voor kenniswerkers, voornamelijk vanwege het feit dat samenwerken meestal nodig is gezien de aard van hun werk. Veel bedrijven zetten enkel e-mailverkeer en een incidentele digitale meeting in om samenwerkingen te vergemakkelijken. Hedendaagse professionals, die in hun privéleven niet meer buiten chatten, appen, videobellen en andere vormen van moderne communicatietechnologie kunnen, worden hierdoor echter enorm beperkt.

Een reactie op een zakelijke e-mail laat gemiddeld ongeveer 25 tot 40 minuten op zich wachten, terwijl vragen binnen een chatfunctie in luttele minuten worden afgehandeld. De moderne kenniswerker is dus geholpen met flexibele communicatiekanalen die het mogelijk maken om collega’s direct bij projecten te betrekken.


Gratis Whitepaper
Je bedrijfsprestaties en productiviteit een boost geven?
Het kan door te automatiseren. Ter inspiratie hebben we 10 praktische ideeën voor je verzameld.  Download de whitepaper

  • Slimmer en sneller werken met een digitale assistent

    Heb je weleens gehoord van smartbots? Dit zijn programma’s die werknemers op basis van kunstmatige intelligentie helpen bij het uitvoeren van eentonige taken. Een smartbot beantwoordt vragen, plant afspraken in en slaat wachtwoorden op. Als je kenniswerkers in staat stelt om eenvoudige taken ‘uit te besteden’ aan deze digitale assistent, kunnen zij veel productiever te werk gaan!