De Microsft Copilot handleiding

Microsoft Copilot beschikbaar voor MKB!

Wellicht hebben jullie het al via anderen kanalen gehoord, maar we willen jullie informeren over de recente lancering van Microsoft's geavanceerde AI-assistent, Copilot, nu beschikbaar voor Microsoft 365 gebruikers. Eerder exclusief voor Enterprise klanten met ten minste 300 licenties, is deze innovatieve tool vanaf 15 januari toegankelijk voor kleinere bedrijven. Dit bericht biedt inzicht in de functionaliteiten en tarieven van Copilot.

Introductie van Copilot
Copilot, ontwikkeld op basis van OpenAI's technologie, inclusief de veelgeprezen ChatGPT, is een AI-assistent die speciaal ontworpen is om menselijke taal te interpreteren en te genereren. Met Copilot kun je in alledaagse taal communiceren over allerlei soorten gegevens in Microsoft 365, zoals e-mails, documenten, spreadsheets, databases en meer. Dit alles wordt verrijkt met informatie van het internet. Voor een levendige demonstratie, zie deze video:

Hoe Werkt Copilot?
Na de installatie verschijnt Copilot in je Microsoft 365-apps, waar je het kunt gebruiken via een speciaal icoon. Copilot is veelzijdig inzetbaar:

  • In Word voor het opstellen van documenten, samenvatten van teksten, en het verbeteren van grammatica.
  • In PowerPoint voor het transformeren van documenten in presentaties en het toevoegen van AI-gegenereerde afbeeldingen.
  • In Excel voor het analyseren van grote datasets en het bieden van nieuwe inzichten.
  • In Outlook voor het opstellen van e-mails en het organiseren van je inbox.
  • In Teams voor het samenvatten van vergaderingen en het sorteren van chats.

Copilot werkt naadloos samen tussen verschillende Microsoft 365-apps, waardoor het mogelijk is om bijvoorbeeld een PowerPoint-presentatie te maken vanuit een Word-document.

Verschillende Versies van Copilot
Microsoft heeft drie versies van Copilot gelanceerd:

  1. Microsoft Copilot: Een gratis versie beschikbaar via copilot.microsoft.com of de Edge browser, met basisfunctionaliteit.
  2. Microsoft Copilot Pro: Een abonnementsservice voor professionals, met uitgebreide functies in Microsoft 365-apps. Kosten: €30 per maand (nog niet beschikbaar in de EU).
  3. Copilot voor Microsoft 365: De meest uitgebreide versie, gericht op zakelijke gebruikers met een abonnement op Microsoft 365 Business Standard, Business Premium, Enterprise E3 of E5. Prijs: €30 per gebruiker/maand.

Beveiliging en Privacy
De betaalde versies van Copilot bieden 'Commercial Data Protection' bij gebruik met een Werk- of Schoolaccount. Dit garandeert de beveiliging van persoonlijke gegevens, anonimiseert interacties en zorgt ervoor dat chats niet worden gebruikt voor het trainen van AI-modellen.

Taalondersteuning
Momenteel ondersteunt Copilot voor Microsoft 365 talen als Engels, Spaans en Frans. Nederlandse ondersteuning wordt in de eerste helft van 2024 verwacht.

Contact en aanschaf
Voor meer informatie of om Copilot aan te schaffen, kun je contact opnemen met Wanbound via 0887710002, reageren op deze nieuwsbrief of een e-mail sturen naar sales@wanbound.com

We blijven Copilot intensief testen en zullen regelmatig updates verstrekken over praktische toepassingen. We staan altijd klaar om te helpen!

De tekst wat je hier leest, is gemaakt door AI.