Microsoft Teams (update) 

Inefficiënt samenwerken is een van de grote struikelblokken binnen een organisatie. Wanneer medewerkers overal naar hun bestanden moeten zoeken en berichten over en weer naar verschillende mensen moeten sturen, dan kan dit zorgen voor grote frustraties en verloren tijd. Ook hybride samenwerken, brengt de nodige uitdagingen met zich mee.

Microsoft heeft hiervoor dé oplossing: Microsoft Teams. Dit platform brengt alle bestanden bij elkaar en zorgt ervoor dat medewerkers 24/7, overal ter wereld, gemakkelijk kunnen schakelen en samenwerken. Gebruik jij nog geen Microsoft Teams? Lees hieronder waarom jij het zeker moet gaan gebruiken!

Integratie MS 365
Microsoft Teams is in de kern een op chat-gebaseerd communicatieplatform voor organisaties, maar je kunt nog veel meer dan alleen chatten met collega’s. Teams is geïntegreerd met Microsoft Office 365, wat betekent dat je alle Microsoftbestanden kunt delen met anderen. PowerPoint, OneNote, Power BI, Delve, Word én Excel zijn dus binnen handbereik door het gebruik van Teams.

Slim vergaderen
Ook is er een koppeling met je Outlook-agenda. Heb je een vergadering aangemaakt, dan kun je met de deelnemers chatten over de agenda, eenvoudig de bestanden delen die tijdens de meeting worden besproken, je kunt vergadernotities en taken bijhouden. Alles staat overzichtelijk bij elkaar op één plek. Handig ook voor mensen die de vergadering niet konden bijwonen.

Versiebeheer
Ieder bestand dat je deelt wordt opgeslagen in de Teams OneDrive en een lokale SharePoint omgeving. Daarmee heeft iedereen dus toegang tot de laatste versie van elk bestand en kan er zelfs samen, tegelijkertijd aan een bestand gewerkt worden zonder dat je eindeloos heen en weer moet mailen. Tijdens een videocall deel je eenvoudig een document zodat iedereen mee kan kijken en pas je het document aan op basis van feedback van collega’s.

Beveiligd
Microsoft Teams heeft uiteraard dezelfde beveiliging en databescherming als andere Microsoftservices. De gehele service heeft een twee factor authenticatie, een enkele sign-on door middel van Active Directory en je data is altijd versleuteld.

Doorontwikkeling
Microsoft blijft Teams continu verbeteren en voegt regelmatig nieuwe functionaliteiten toe. Zo blijven zij bijvoorbeeld de break out rooms verbeteren zodat je deze nog beter kunt gebruiken voor brainstormsessies in kleine groepen tijdens grotere vergaderingen. Ook leuk is dat er nieuwe achtergronden mogelijk zijn die je kunt toepassen in je videochat.

Waarom is Microsoft Teams zo’n succes?
Een grote uitdaging voor veel bedrijven is ervoor zorgen dat iedereen alle informatie krijgt over wat er speelt. Dit wordt veel makkelijker gemaakt door Microsoft Teams. Je hoeft je namelijk niet langer zorgen te maken over wie je in de cc toevoegt in je mail of wie er bij de vergadering moeten zijn. Met Teams kun je je bericht posten op het relevante kanaal, de juiste mensen taggen en de vergadering regelen.

Doordat je makkelijk mensen toe kunt voegen aan teams kunnen nieuwe mensen, waar dan ook ter wereld, snel up-to-date worden gebracht. Je hebt namelijk alle bestanden die voor hen relevant zijn op één plek staan. Teams is ook prima inzetbaar voor samenwerking met mensen buiten jouw organisatie, zoals klanten en leveranciers.

Voordelen van Microsoft Teams:

  • Veel minder e-mail
  • Medewerkers zijn beter op de hoogte
  • Communicatie gaat efficiënter
  • Geen gedoe meer met versiebeheer
  • Eenvoudig samenwerken aan dezelfde documenten
  • Direct vergaderen en chatten
  • Met de mobiele app kun je overal en altijd samenwerken

Microsoft Teams is een multifunctioneel portaal waarin je met de rustige, strakke layout overzicht hebt over jouw chats, kanalen, bestanden en inbellende collega’s.

Wil jij aan de slag met Teams of meer uit samenwerken met Teams halen? Neem contact met ons op: wij helpen je hier graag mee!