Overstappen op Office 365: waarom zou je dat doen?

Heeft de bedrijfsmail altijd op jouw eigen servers gestaan? Dan heb je vast weleens te maken gehad met een corrupt .pst-bestand of verloren e-mails. Met Office 365 hoef je je over dit soort lastige voorvallen niet meer druk te maken! In deze blog zetten we alle voordelen voor je op een rij.

Het ‘wat’ en ‘waarom’ van Office 365

Gebruikers van Office 365 hebben altijd, overal en via ieder apparaat toegang tot Word, Excel en andere applicaties van Microsoft Office. Alle documenten kunnen via OneDrive worden gesynchroniseerd, waardoor je er op computer, tablet en smartphone aan kunt werken. Het resultaat is een efficiëntieslag; je kunt nu immers met groot gemak een rapport uitwerken op je tablet of een Excelbestand invullen op je smartphone. Zo ben je ook onderweg productief!

Office 365 en e-mail

Office 365 zorgt ervoor dat je op elk apparaat Outlook hebt. De vertrouwde Outlook-interface zie je tevens terug op je smartphone en tablet. Zo kun je je e-mail te allen tijde bijhouden – ook wanneer je niet op kantoor bent.

Als je voor Office 365 for Business kiest, worden je Outlook-gegevens opgeslagen in de cloud op zeer solide, betrouwbare servers die het gemiddelde MKB-bedrijf zich niet kan veroorloven. Met Office 365 behoren corrupte .pst-bestanden en servers die je e-mail ontoegankelijk maken omdat ze crashen, voorgoed tot het verleden. Je e-mail werkt simpelweg altijd.

Wat zijn de voordelen van Office 365?

1. Geen onderhoud

Omdat Office 365 in de cloud zit, worden onderhoud en updates automatisch uitgevoerd. Daardoor kun je ongestoord doorwerken.

2. Op- en afschalen naar behoefte

Clouddiensten hebben het grote voordeel dat je alleen betaalt voor wat je gebruikt. Als je bedrijf een sterke groei doormaakt, schaf je extra licenties aan. Besluit je meer te doen met minder personeel, dan kun je enkele licenties opzeggen. Office 365 kan geheel worden afgestemd op je bedrijfsvoering. Is het aantal werknemers binnen je organisatie bijvoorbeeld consistent? In dat geval kun je kiezen voor een langlopend, goedkoper contract. Fluctueert de samenstelling van je personeel, dan biedt een flexibele maandoptie uitkomst.

3. Locatie- en tijdsonafhankelijk werken

Met Office 365 heb je altijd toegang tot je bestanden. Je vertrouwde applicaties van Microsoft Office werken op Windows, Mac, webbrowser, tablet en smartphone.

4. Betalen per maand

Sinds kort kun je maandelijks betalen voor Office 365 zonder een jaarcontract te hoeven afsluiten. Je hoeft dus geen commitment aan te gaan om te kunnen profiteren van de voordelen.

5. Veiligheid voorop

Cybercriminaliteit is een serieus probleem, menselijke fouten liggen altijd op de loer en wetten worden continu aangescherpt. Ondernemers moeten steeds meer maatregelen treffen om gegevens van personeel en klanten veilig te stellen. De beveiliging die Office 365 biedt is van uitstekende kwaliteit. Doorgaans is het gebruik van Office 365 zelfs veiliger dan dat van een eigen mailserver.