Teamwork met Microsoft Office Delve

Samenwerken als een team – dé uitdaging van het moderne werken. Het kan simpel zijn, buiten de soms ingewikkelde uitwisseling van informatie, chaos van documenten via e-mail, rommelige data, verschillende versies en uitbreidingen. Voor je het weet is het een puinhoop. De gegevens zijn eenvoudig te vinden in Office Delve. Ongeacht waar je collega ze opgeslagen heeft of later nog herzien heeft. Office Delve is perfect geïntegreerd in jouw Office 365 suite.

Hoe kan ik me aanmelden?

Voor toegang tot Office Delve is een Office 365 Enterprise E1 of E3 licentie nodig. Als aan deze voorwaarde wordt voldaan kan je jezelf aanmelden op microsoftonline.com met je bekende Microsoft-account.Na het inloggen, ga je naar de homepage van Office Online, van waaruit  je toegang hebt tot alle online producten. Klik op Delve.

Wat kan worden weergegeven in Office Delve?

In Delve wordt een mix van content binnen Office 365 weergegeven. Je kan jouw eigen documenten zien maar ook documenten waar je collega’s mee bezig zijn. Dit zijn documenten die in Microsoft Onedrive for business worden opgeslagen of op sites in Office 365 sharepoint. Het kunnen ook documenten zijn die iemand heeft gestuurd in een e-mail aan jou. Ook sites die zijn geplaatst in Yammer kunnen worden weergegeven in Delve. Het is belangrijk om te vermelden dat jij alleen de documenten te zien krijgt waartoe jijzelf toegang hebt. De documenten die op jouw homepage worden getoond zijn niet gerangschikt op tijdlijn, zoals “Laatst gewijzigd”, of in alfabetische volgorde. In plaats daarvan sorteert Delve documenten op berekende relevantie voor jou.

Hoe kan Delve weten wat voor u relevant is?

De logica achter Delve wordt door Office Graph geleverd.

Office Graph verzamelt en analyseert voortdurend signalen van gebruik binnen Office 365. Van jou maar ook van je collega’s. Als je werkt in Office 365 en een Office-document in Microsoft Onedrive download, verschijnt deze op het startscherm. Dan kun je in Delve je extra gewicht toekennen aan dit bestand zodat het eerder bij je collega’s verschijnt. Let op: alleen documenten worden weergegeven waartoe jij toegang hebt. Alleen jij kan je persoonlijke documenten zien. Jouw privacy wordt gehandhaafd.

Hoe meer je in Office 365 werkt, hoe beter het wordt!

Hoe meer jij en je collega’s Office 365 gebruiken, hoe meer signalen Office graph heeft. Meer signalen betekenen een betere analyse, wat op zijn beurt weer betekent dat Delve meer relevante content krijgt en je dus vaker ziet wat echt relevant is. Het is wel een lerend systeem dus het kost soms wat tijd.

Meer weten? neem contact met ons op!