De komst van 2018 is het perfecte tijdstip voor een terugblik op de IT trends van 2017. Zo hebben we het uitgebreid gehad over de GDPR, Bedrijfscontinuïteit en Ransomware en hebben we checklists uitgebracht waarmee je jouw organisatie beter kunt stroomlijnen. Heb je een blog of whitepaper gemist? Geen probleem: de blogs vindt je hier en de whitepapers hier.
De AVG, tevens bekend onder de Engelse term ‘General Data Protection Regulation (GDPR)’, wordt per 25 mei 2018 van kracht. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU). De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) geldt dan niet meer. Heb jij alle commotie over het onderwerp gemist? Lees dan hier wat de AVG inhoudt en hoe je jouw onderneming hierop kunt voorbereiden. Voorkom hoge boetes!
Beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid. De 3 aspecten waaruit cybersecurity bestaat. Zorg dat jouw medewerkers toegang hebben tot de systemen maar wees selectief in hun rechten zorg dat je gegevens verwerkt volgens controleerbare processen.
Afgelopen jaar betaalden bedrijven meer dan 250 miljoen dollar als gevolg van Ransomware. Buiten het betalen van losgeld in de vorm van Bitcoins (waarvan de waarde flink gestegen is afgelopen maanden) is je bedrijf vaak ook voor geruime tijd down, wat kan resulteren in irritaties zowel op de werkvloer, als bij je klanten.
Daarbij dienen bedrijven die getroffen zijn door Ransomware een melding te maken van een datalek als er NAW gegevens bij betrokken zijn, wat de naam van je organisatie kan schaden en voor boetes kan zorgen. In 2017 hebben we de volgende 6 tips gedeeld om Ransomware tegen te gaan. Wil je meer weten over hoe je Ransomware effectief tegengaat? Neem gerust contact met ons op!
Iedere organisatie moet een werkomgeving kunnen garanderen die aan de privacywet voldoet. De manier waarop je het beleid ontwikkelt, handhaaft en controleert, moet voldoen aan de eisen die gesteld zijn door de privacywetgeving. Je kan deze afspraken vastleggen in een ICT- en Privacybeleid van jouw organisatie, waarin alle punten van de privacywetgeving worden behandeld.
Nu bedrijven zoveel gevoelige data aan cloudapplicaties toevertrouwen, is het cruciaal om data beter te beschermen. Welke maatregelen je kan treffen om dit te doen, kan je hier vinden.
Hoe goed je je organisatie ook op orde hebt, er kan zich altijd een calamiteit voordoen. Stel jezelf eens de vragen “hoe lang mag het duren voor we weer operationeel zijn na een grote storing” en “hoeveel data mag er maximaal verloren gaan”. Zorg vervolgens dat je continuïteitsplan deze antwoorden dekt!
Copyright © Wanbound | Website: Pencilblocks | Webdesign: Pencilpoint - creatief in vorm & inhoud