Tools zonder training? Zonde!

Ken je de 80-20-regel, ook wel bekend als het ‘Paretoprincipe’? Wij durven te stellen dat circa 80% van de bedrijven die heeft geïnvesteerd in technologie, slechts een marginaal deel hiervan gebruikt. Veel organisaties hebben geld uitgegeven aan malwarebeveiliging en firewalls om hun data te beschermen, maar hebben hun personeel niet getraind op het herkennen van frauduleuze e-mails. Deze bedrijven hebben hiermee een investering gedaan die hen minimaal rendement oplevert. Is dit herkenbaar voor jou?

Zorg dan voor de juiste training. Daarmee kan je bedrijf écht profiteren van kostbare tools en technologie!

Een praktijkvoorbeeld: Microsoft Office

Vrijwel ieder bedrijf werkt met Microsoft Office. De vraag is: op welke wijze? Typ je dagelijks documenten uit, maak je met regelmaat een Excelsheet aan, verstuur je e-mails via Outlook en knutsel je af en toe een Powerpointpresentatie in elkaar? Dan benut je ongeveer 10% van de mogelijkheden. Met andere woorden: je haalt zeer weinig uit je investering.

Dat is spijtig, want Microsoft Office biedt talloze mogelijkheden om niet alleen sneller, maar ook efficiënter te kunnen werken. Een voorbeeld: alles wat je creëert in Office kan op eenvoudige wijze worden opgeslagen in OneDrive. Middels deze externe cloudopslag kan iedereen binnen de organisatie documenten bekijken, bewerken en delen vanaf elk apparaat en vanuit iedere locatie. Daarnaast kunnen teamleden gelijktijdig werken aan hetzelfde document.

Kijk ook eens naar de wijze waarop je Excel gebruikt. Maak je weleens grafieken? Koppel je Excel aan je eigen (online) databases, zodat deze automatisch worden geüpdatet? En zet je de applicatie weleens in om voorspellingen te doen? Veel bedrijven doen dit niet – simpelweg omdat ze niet weten dat deze mogelijkheden bestaan.

Microsoft Office biedt ook de mogelijkheid om een videoconferentie te organiseren middels Skype for Business en tegelijkertijd aan documenten te werken met een team in real-time. En heb je gehoord van Delve, dat documenten aan je toont die voor jou relevant zijn – zonder dat je hiernaar hoeft te zoeken? Daarnaast is er Microsoft Teams, een op chat gebaseerde werkruimte die de samenwerking binnen teams sterk kan verbeteren. Hiermee vergroot je natuurlijk je efficiency en slagkracht.

Met beknibbelen ben je duurder uit

Als je na het aanschaffen van software de hand op de knip hebt gehouden, ben je onverstandig bezig. Medewerkers kunnen veel productiever zijn. Microsoft Office en alle andere applicaties die je gebruikt, kunnen met de juiste investering geld opleveren. De vraag is: waar wacht je op? Laat je personeel trainingen volgen en zorg dat medewerkers certificaten behalen – oftewel, reserveer een budget waarmee je de bedrijfsdoelstellingen kunt behalen. Zo bewerkstellig je groei middels technologie!