Youri in de werkplaats beeldscherm

Volledig IT-beheer op loopafstand

Elektro Internationaal is sinds 1979 specialist voor paneelbouw en besturingstechnieken. Deels door veranderingen rondom de energietransitie, maakte Elektro Internationaal de laatste jaren een explosieve groei door. Deze groei creëerde ook nieuwe uitdagingen op het gebied van IT-beheer.

Sinds maart 2022 werkt Elektro Internationaal samen met Wanbound. Bart Ranke verantwoordelijk voor logistiek, ICT en administratie, vertelt meer over de samenwerking. “Op steenworp afstand van Elektro Internationaal staat het pand van Wanbound. Natuurlijk was het een voordeel dat Wanbound zo dichtbij zit, maar dat was alleen een makkelijk begin. Uiteindelijk hebben we gekozen voor Wanbound omdat er een duidelijke klik was. De communicatie verloopt erg prettig. Of het nu inhoudelijk of strategisch is, Wanbound stemt de boodschap altijd af op het niveau van de ontvanger, zodat de boodschap duidelijk en goed overkomt. Verder deed de familiaire sfeer bij Wanbound ons aan onze eigen cultuur denken; dat schepte ook een band. 65% van onze medewerkers komt uit Woerden of de directe omgeving.”

Persoonlijk contact
Wanbound ondersteunt Elektro Internationaal met werkplekbeheer serverbeheer, cybersecurity en is de servicedesk voor medewerkers. “Wat opvalt aan Wanbound is niet alleen de prettige manier van communiceren, maar vooral de proactieve houding. Op openstaande tickets komen zij bijvoorbeeld zelf terug als wij nog geen actie hebben ondernomen. En, omdat de beide kantoren zo dicht bij elkaar liggen, lopen de medewerkers van Wanbound af en toe ook langs om vragen persoonlijk te beantwoorden. Erg waardevol”, aldus Bart.

Professionele uitvoering
Ondanks de korte tijd dat Wanbound en Elektro Internationaal samenwerken, kan Bart al een paar noemenswaardige voorvallen vermelden. “Door de aangescherpte securityregels vanuit Wanbound hebben meer grip gekregen op kwetsbaarheden. Zo wilde een medewerker vanaf een eigen USB-stick een potentieel gevaarlijk bestand openen. De computer werd direct afgeschermd en vanuit Wanbound kregen we melding dat er ongeoorloofde software werd geïnstalleerd. Uiteraard deed de collega dit niet met kwade bedoelingen, maar een dergelijke controle op veiligheid biedt een hoop zekerheid”, geeft Bart aan.
“Verder hebben we een e-mailmigratie uitgevoerd met Wanbound. Dat vergde veel planning en de uitvoering viel uiteindelijk in het weekend. Op maandag kon iedereen zoals altijd gewoon aan het werk. Medewerkers hadden totaal geen last of benul van de migratie. Een zeer professionele uitvoering dus.”

Op naar de toekomst
“Wanbound is een zeer prettige partner. Ze hanteren een prettige manier van communiceren, we zien vaste gezichten, Wanbound geeft persoonlijke aandacht en zijn technisch uiteraard ook sterk. In de toekomst staan er nog een aantal mooie projecten in de planning. Zo is Elektro Internationaal al enige tijd bezig om haar vier locaties samen te brengen op één grote locatie langs de A12. De maquette staat al klaar in het hoofdkantoor, maar de uitvoering kent nog een aantal drempels. Ook op IT-gebied gaat de groei door.”

Ook jouw IT-beheer in handen van een betrouwbare partner?
Wanbound werkt met bewezen middelen en werkwijzen waarmee zekerheid, efficiëntie en resultaat op ICT-gebied zo goed als gegarandeerd zijn. Zo ontzorgt Wanbound gehele organisaties op het gebied van ICT. Wil je weten wat Wanbound voor jouw organisatie kan betekenen? Neem contact op.