Offline Backup Blog

Waarom is het belangrijk om een back-up te maken van Microsoft 365?

Wanbound verzorgt voor de volledige Microsoft 365 omgeving een externe back-up. Zo wordt jouw data gemakkelijk en snel meerdere keren per dag veilig gesteld. Wij geven je zes redenen waarom het belangrijk is om een back-up van Microsoft te maken.

Offline Backup Blog

1. Onopzettelijke verwijdering: De meest voorkomende oorzaak van gegevensverlies in Microsoft 365 is het per ongeluk verwijderen van een gebruiker of bestand. Een back-up kan deze gebruiker of bestanden herstellen.


2. Gaten in het retentiebeleid: Retentiebeleid in Microsoft 365 is bedoeld om organisaties te helpen te voldoen aan regelgeving, wetten en intern beleid, maar zijn moeilijk bij te houden en te beheren. Een back-up biedt langere, beter toegankelijke retentie van bestanden en een eenvoudig herstel.


3. Interne veiligheidsbedreigingen: Bedrijven krijgen te maken met bedreigingen van binnenuit die kritieke gegevens in gevaar kunnen brengen. Een hoogwaardige hersteloplossing verkleint dit risico.


4. Externe beveiligingsbedreigingen: Ransomware en andere malware kunnen organisaties volledig lamleggen. Met een back-up kunnen gegevens gemakkelijk worden hersteld naar een situatie van vóór de aanval.


5. Juridische en compliance-eisen: Een back-upoplossing van derden is speciaal gebouwd om snel gegevens terug te halen om te voldoen aan alle wettelijke compliance-eisen.


6. Beheer van hybride e-mail-implementaties en migraties: De uitwisselingsgegevens moeten op dezelfde manier worden beheerd en beschermd, ongeacht de bronlocatie. Een back-up biedt een veilige opslag op één locatie.

Wil je ervoor zorgen dat jouw gegevens veilig blijven?

Neem dan vrijblijvend contact op