Zeg het datalek gedag! Verbeter je beveiliging (Deel 2)

Een keten is zo sterk als de zwakste schakel – dat kwam uit onze vorige blog al naar voren. Vandaag bespreken we hoe je datalekken opspoort en verhelpt. Zo bespaar je mogelijk tienduizenden euro’s!

Verstevig de schakels, versterk de keten

Draaien je computers op een verouderd besturingssysteem, dan heeft een geavanceerde firewall weinig zin. Verstandiger is het om een geïntegreerde end-to-end toolkit in huis te halen waarmee je vrijwel elke schakel van de keten voorziet van een goede beveiliging. Hoe je dit doet? Met Microsoft 365, bijvoorbeeld. Hiermee krijg je een licentie voor Windows 10 Pro, Office 365 en verschillende beheer- en beveiligingstools waarmee je jouw data en systemen kunt beschermen. We zetten een aantal van deze oplossingen voor je op een rij.

Windows 10: weer je tegen aanvallen

Werk je nog met Windows 7 of een oudere versie? Dan ligt inbraakgevaar op de loer! Verminder het risico hierop door te upgraden naar Windows 10. Met Microsoft 365 is dit een fluitje van een cent.

ATP: minder vissen naar informatie

Phishing is een snelgroeiend probleem. Hierbij sturen criminelen nepmails om inloggegevens te ontfutselen, geld te stelen of je bestanden te gijzelen. Advanced Threat Protection (ATP) beschermt je tegen zulke mails door bijlagen automatisch te scannen en meegestuurde links te controleren. Ontdekt het programma een onveilige bijlage of site, dan blokkeert het de inhoud en geeft het een waarschuwing.

DLP en AIP: data zónder lek

Vertrouwelijke informatie mag niet in de verkeerde handen terechtkomen. Daarom biedt Microsoft 365 Data Loss Prevention (DLP), dat e-mails en documenten scant op de aanwezigheid van gevoelige gegevens, en Azure Information Protection (AIP), waarmee je Office-bestanden kunt classificeren – bijvoorbeeld als publiekelijk beschikbaar, persoonlijk, intern of geheim. Op basis daarvan past het programma een passend beschermingsniveau toe, zoals wachtwoordbeveiliging of versleuteling.

Intune MDM: veilig ‘on the go’

Mobiele apparaten van medewerkers staan vaak boordevol zakelijke gegevens. Daarover heb je helaas geen controle. Microsoft Intune geeft je de mogelijkheid om een pincode te verplichten, zakelijke documenten te versleutelen en bedrijfsdata te wissen bij verlies of diefstal van het apparaat. Wel zo gemakkelijk!