IT Servicedesk

Professionele en persoonlijke ondersteuning voor op de werkplek

Laat IT aan de professionals over

Een van de grootste frustraties is werk dat stagneert. Een computer werkt niet naar behoren, medewerkers raken data kwijt of kunnen niet verder in hun proces. Wanbound speelt daar al op in (zie IT-beheer) Door het gebruik van slimme software, zodat we voortijdig kunnen inspringen als er een issue lijkt te ontstaan. Maar het kan zijn dat er toch iets misgaat. Wat je dan wilt is support op maat. Geduldig, professioneel en snel de juiste oplossing. Onze IT-servicedesk helpt je snel en adequaat het issue op te lossen.

Support op maat

Bij spoed

Is het dringend of nodig om persoonlijk wat extra informatie door te geven? Bel dan met onze servicedesk. Elke dag van 07:30 t/m 18:00 zijn we bereikbaar.

Geen spoed

Een issue, maar voor nu geen spoed? Mail ons dan. We maken direct een ticket voor je aan met alle relevante informatie. Het ticket kan je altijd live inzien.

Kleine wijzigingen

Er is geen issue, maar je wilt graag wat wijzigingen aanbrengen en je wilt zeker weten dat het goed gebeurt. Laat het ons weten en we helpen je verder.

Kijk live mee

Kijk live mee met de status van openstaande tickets. Zo weet je precies wie, wat en waarmee bezig is. Zo ben je altijd op de hoogte van de status van je probleem.

Onze servicedesk staat voor je klaar!

Tussen 07:30 en 18:00 uur staan we voor je klaar. E-mailen kan 24/7 en je hebt altijd toegang tot de status van je tickets. We helpen je geduldig, snel en adequaat. Zo nodig schakelen we met andere afdelingen of externe partijen om te zorgen dat je weer zorgeloos aan de slag kunt.

Wil je meer weten over samenwerken met Wanbound?

Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking.